Wednesday, November 12, 2008

Duit?? Pnting atau tidak??

Mesti kita penah dengar ucapan camni ”duit bukanlah segala-galanya, kalo duit bertimbun pun, tapi hidup xbahagia, byk penyakit nk wat apa.” Btulke pemikiran yang camni.. maksudnye, kalo duit xde pun, kita still leh hidup bahagia? “Btul ke ?”, kata ehsan dlm cite upin&ipin.
Ade gak yang cakap, duit punca segala masalah… istri lari sebab laki die xde duit, berbalah sesame ahli keluarga dek xpuas hati cara pembahagian harta pusaka yang bukan die pun cari…(org da bagi tu syukur la… nk lebeh2 cr la sendiri). Sebab duit gak seseorang tu leh bertukar dari seorang yang penyanyang menjadi seorang yang pembengis. Tapi betul ke duit boleh beli segala-galanya temasuk kasih-sayang?
Tapi bagi aku la, duit tu penting, tapi bukan segala-galanya.. sape stuju angkat tangan k… hahah.. btul x? tambah-tambah dalam zaman skarang ni… nk masuk toilet pun kena bayar 2 posen tu pun kalo naseb bek.. kat klcc masuk toilet kena cas 2 ringgit wooo… kita kena ada duit tapi jangan sampai duit tu yang menguasai kita.. aku da penat hidup xcukup duit.. nk blajr pun susah…

No comments: