Wednesday, March 31, 2010

evolusi KL drift II

utk entry kali ni aku nk wat review pasal cte evolusi kl drift..
(aku ngah belajar2 wat review movie)
lepas kelas EMT ptang td aku ngan ejat blik TDI utk amek che mas... pastu trus bergerak ke Square one utk tgok movie..
mase nk beli tiket, perasaan bercampur aduk..(riso terkena mcm tgok cte V3 ritu)

cite ni bleh dikatakan sedap r gak...
jalan cite ok la, xlah mcm yg sblom ni, penyusunan plot die agak baik, tp yg buat aku xleh blah ngan cite ni, hero die... sangat2 fail.. hahaha.... seb bek watak joe dalam cite ni sgt2 memuaskan hati aku, suka gila tgok aaron dlm cita ni..
menjadi kejahatan die, mamat sam tu pun terbaik gak, sng ckp aku sgt berpuas hati ngan watak jahat dlm cite ni tp hero die sgt2 mengkuciwakan aku, huh!
heroin die pun ok la...awek aku la ktekn..huhuu(perasan beb)

cite pasal joe taiko yg sangat langsi nk balas dendam kat zack, kalo korang tgok cite kl drift 1, korang tau le pasal pa si joe ni bedendam sgt kat zack tu. zack skang da jd profesional drifter and sham yg menyelamatkan zack dr kena lnggar msa kl drift 1 lak da jd tempang dn menyebabkn dia terpaksa melupakan cita2 die tuk jd seorang drifter profesional. cite ni byk mengutarakan tentang semangat setia kwn.

scene kejar mengejar, drifting, fight sgt awesome tp kalo dibndgkn antra cite melayu sje lakn.. kalo holywood xpat r jake...hahaha
kire secara keselurahannya, cite ni mmg best cume hero die yg mcm kayu tu je yg wat cite ni agak busan...

aku bagi cte ni 
4bintang





Saturday, March 20, 2010

controll system bersama bapak agung...


hari punye entri pasal kesengalan aku dikelas control system bapak agung... huhu

ntah nape aku bosan gile kat kelas petang jumaat ritu..

seb bek la aku kna jumpe ngan bapak agung pas klas tu, kalo x da lme aku cabut...

ni la hasilnye...




peralatan yg diperlukan utk kelas ni..

kununnye khusyuk medengar lecture pak agung


jam ben10 aku.... sedondon ngan modul pembelajaran...


Thursday, March 18, 2010

Aiman – Teman Biasa

Td time aku ngah bersiar-siar di blog2 org... aku jumpe lagu ni...
lagu die agk sdp didengar leh telinga aku... telinga korg aku xtau la...



Berdebar saat mula bersua
Kaku menahan kata terpesona
Dan malu segala bicara jiwa
Hingga angan terlena bila jumpa
Walau sepandang mata

Chorus :

Siang malam berlagu cinta
Penuh indah melodi kita
Terang bulan tersenyum sama
Di hanyut asmara

Merindui selama resah
Masih wajah setiap kisah
Beterbangan rasa gelisah
Kasih percayalah

Selalu dalam hati kau menemani
Meredai sejuta mimpi
Yang telah lama membelai sepi
Menjadi memori

Suara mu menyentuh kalbu
Pada waktu tiada jemu
Hanya satu ku terus menunggu
Seandainya kau tahu
Tulus janji ku

La la la la la la la

Sang bayu menyentuh renungan
Rupanya bayangan
Mainan perasaan berpanjangan

kehadiran bagi nya cuma
Ku teman biasa
Akur menerima

Chorus 2:

Siang malam berlagu cinta
Penuh indah melodi kita
Terang bulan tersenyum sama
Di hanyut asmara

Merindui selama resah
Masih wajah setiap kisah
Beterbangan rasa gelisah
Kasih percayalah

Selalu dalam hati kau menemani
Meredai sejuta mimpi
Yang telah lama membelai sepi
Menjadi memori

Suara mu menyentuh kalbu
Pada waktu tiada jemu
Hanya satu ku terus menunggu
Seandainya kau tahu
Tulus janji Ku

Melangkah momen ke momen
Mencari penjelasan
Sudah ku temui kenyataan
Tidak mudahnya berharapan

La la la la la la

Wednesday, March 17, 2010

Young Artists For Haiti - Wavin' Flag Lyrics and Video



[All]
When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin flag

[K'naan]
Born from a throne
Older than Rome
But violent prone
Poor people zone

[Nelly Furtado]
But it’s my home
All I have known

[Sam Roberts]
Where I got grown
but now its gone

[Avril Lavigne]
Out of the darkness
in came the carnage
threatening my very survival

[Pierre Bouvier of Simple]
Fractured my streets
and broke all my dreams

[Tyler Connolly of Theory of a Deadman]
Feels like defeat to wretched retreat

[All]
So we strugglin’

[Kardinal Offishall]
Fighting to eat

[All]
And we wonderin’

[Kardinal Offishall]
If we’ll be free

[Jully Black]
We cannot wait for some faithful day
it’s too far away so right I’ll say

[All - Chorus]
When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a waving flag
(And then it goes back x3)

Ahhho ahhho ahhho

[Lights]
So many wars, settling scores
[Deryck Whibley of Sum 41]
All that we’ve been through
and now there is more
[Serena Ryder]
I hear them say love is the way
[Jacob Hoggard of Hedley]
Love is the answer that’s what they say
[Emily Haines]
But were not just dreamers
of broken down grievers
[Hawsley Workman]
Our hand will reach us
and (?)
[Drake]
This can’t control us
no it can’t hold us down
[Chin Injeti]
We gon pick it up even though we still struggling
[Pierre Lapointe]
Au nom de la survie (In the name of survival)
[all]
and we wondering
[Pierre Lapointe]
Battant pour nos vie (Fighting for our lives)


[All]
We patiently wait
for some other day
[Fefe Dobson and Esthero]
thats too far away so right now we say

[All - Chorus]

[Drake - Rapping]
Uhh – well alright
How come when the media stops covering
and there’s a little help from the government
we forget about the people still struggling
and assume that its really all love again, nahh
see we don’t have to wait for things to break apart
if you weren’t involved before it’s never too late to start
you probably think that it’s too far to even have to care
well take a look at where you live what if it happened there?
you have to know the urge to make a change lies within
and we can be the reason that we see the flag rise again

[Nikki Yanofsky & Drake]
When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a wavin’ flag

[15]
and then it goes back
[Justin Nozuka]
and then it goes back
[Nikki Yanofsky]
Then it goes back

[Chorus - All]

[Justin Bieber]
When I get older
When I get older
I will be stronger
just like a waving flag.

Sunday, March 14, 2010

Careers for ENFP Personality Types

aku ade jumpe satu web site ni... kat situ ade ujian personaliti, so aku pun wat la... n resultnye, aku jenis ENFP.

secara kasarnye, org jenis ENFP ni:
Project-oriented
Bright and capable
Warmly, genuinely interested in people; great people skills
Extremely intuitive and perceptive about people
Able to relate to people on their own level
Service-oriented; likely to put the needs of others above their own
Future-oriented
Dislike performing routine tasks
Need approval and appreciation from others
Cooperative and friendly
Creative and energetic
Well-developed verbal and written communication skills
Natural leaders, but do not like to control people
Resist being controlled by others
Can work logically and rationally - use their intuition to understand the goal and work backwards towards it
Usually able to grasp difficult concepts and theories

org jenis ni jugak sgt bertuah sebab dorg ni agak bagus dlm byk benda, (yg ni pk cik google yg gtau kat aku huhuhu...). biasanye org camni akan mencapai kejayaan dalam setiap benda yg die suka. tapi, dorg ni jenis yg cepat bosan, so dorg ni sgt xsesuai untuk wat kerja2 yg rutin, dan memerlukan ketelitian. kebolehan org jenis ni akan menyerlah dlm bidang yang memerlukan mereka bertindak secara kreatif untuk mencari idea baru, mereka juga bagus dlm mempengaruhi org lain. org jenis ni sgt xsuka dengan keadaan yg mengongkong.

Possible Career Paths for the ENFP:
Consultant
Psychologist
Entrepreneur
Actor
Teacher
Counselor
Politician / Diplomat
Writer / Journalist
Television Reporter
Computer Programmer, Systems Analyst, or Computer Specialist
Scientist
Engineer
creedit to http://www.personalitypage.com/ENFP_car.html