Sunday, March 14, 2010

Careers for ENFP Personality Types

aku ade jumpe satu web site ni... kat situ ade ujian personaliti, so aku pun wat la... n resultnye, aku jenis ENFP.

secara kasarnye, org jenis ENFP ni:
Project-oriented
Bright and capable
Warmly, genuinely interested in people; great people skills
Extremely intuitive and perceptive about people
Able to relate to people on their own level
Service-oriented; likely to put the needs of others above their own
Future-oriented
Dislike performing routine tasks
Need approval and appreciation from others
Cooperative and friendly
Creative and energetic
Well-developed verbal and written communication skills
Natural leaders, but do not like to control people
Resist being controlled by others
Can work logically and rationally - use their intuition to understand the goal and work backwards towards it
Usually able to grasp difficult concepts and theories

org jenis ni jugak sgt bertuah sebab dorg ni agak bagus dlm byk benda, (yg ni pk cik google yg gtau kat aku huhuhu...). biasanye org camni akan mencapai kejayaan dalam setiap benda yg die suka. tapi, dorg ni jenis yg cepat bosan, so dorg ni sgt xsesuai untuk wat kerja2 yg rutin, dan memerlukan ketelitian. kebolehan org jenis ni akan menyerlah dlm bidang yang memerlukan mereka bertindak secara kreatif untuk mencari idea baru, mereka juga bagus dlm mempengaruhi org lain. org jenis ni sgt xsuka dengan keadaan yg mengongkong.

Possible Career Paths for the ENFP:
Consultant
Psychologist
Entrepreneur
Actor
Teacher
Counselor
Politician / Diplomat
Writer / Journalist
Television Reporter
Computer Programmer, Systems Analyst, or Computer Specialist
Scientist
Engineer
creedit to http://www.personalitypage.com/ENFP_car.html

No comments: