Saturday, October 24, 2009

PapaDom...

ptang td aku sempat g tgok cte papadom arahan Afdlin Shauki...
cite boleh dikategorikan menarik la bg aku...(xtau la korang)
aku mmg dr dulu g agak suka ngan cite2 arahan afdlin ni, because he know how to make a good film with jalan cerita yg baik dan penuh dengan pengajaran...
berbalik ngan cite PapaDom.. cite ni mengisahkan seorang bapak yang terlalu kuat bekerja sehingga kadang kala dia terlupa tentang keluarganya sendiri. tapi segala-galanya berubah apabila isterinya meninggal dunia setelah terlibat dalam satu kemalangan semasa pulang dari majlis anugerah kecemerlangan anknya yang dia xdpat hadir kerana sibuk dengan kerjaya.. sebelum wife die meninggal, wife die pesan soh die jage ank dorang cane die jaga kerjayanya...semenjak tu die berubah trus... die xpnah berenggang ngan ank sie walaupun sesaat... konflik bermula apabila ank sie dah meninmgkat remaja, dimana ank die rase agak xslesa kerana bapak die ni sentiasa ada bersama ngan die dan still melayan die mcm bebudak yg masih kecil.

No comments: